mozaikmed.hu - 2020-09-25 12:59

 

A hosszúfutások álltalában nem tartogatnak számunkra túl nagy izgalmakat. Sőt ezen a stadion körök vagy a tó körök nem igazán segítenek. Vannak, akik nem is szeretnek egyedül futni mert neki túl monoton és egyhangú a futás. Igen, vannak, akik párhuzamot vonnak az unalmas sporttevékenység és a futás között.  Nekem van egy tippem, hogyan lehet feldobni ezt a sokak által unalmasnak titulált sportot.

Bevallom őszintén középiskolás koromig nekem sem volt a kedvenc sportom a futás. Pont a fentebb említett dolgok miatt.  De rájöttem, hogy ez nem is rossz. Egy pici szemléletváltással máris nem úgy tekintek a futásra, hogy ez a világon a legunalmasabb sportja, hanem úgy, hogy ez az a sport, ami kiszakít a mindennapi rohanásból és az elmém, a monotonitás tűrésem is nagyszerűen edzi.  „ Minden fejben dől el” szoktam mondani. Na a futás pont ilyen. A futással bizony nagyszerűen lehet a határainkat feszegetni. Közben nem az unalom ellen kell küzdeni, hanem pontosan az ellenkezőjét kell csinálni. Élvezni!! „Kapcsold ki az agyad” és csak fuss. Ne gondolkozz! De a legelvetemültebb futókat is utoléri a holtpont, a motiválatlanság. Ilyenkor változtass!

A legjobb módja, hogy inspirációt szerezz a továbbiakra, hogy keresel egy futóközösséget. Megoszthatod élményeidet, tapasztalataidat a futással kapcsolatban. Itt csupa olyan emberrel fogsz találkozni, akik ugyan úgy szeretik ezt a gyönyörű sportot, mint te.
Bevallom őszintén én sokkal jobban szeretek közösségben futni, mint egyedül.
De szerencsére sokan vannak még így ezzel.  

Amikor edzést tartok többször mondják a futók egy nehezebb nap után, hogy csak a társaság miatt jöttek ki az edzésre. Edzés végén pedig mindig az az általános megállapítás, hogy „Ezt kár lett volna kihagyni”. Ami még gyakori vélemény azoktól, akik nem jártak közösségi futáson, hogy edzés során a többiek „húzzák” magukkal és arra sarkalják, hogy ne maradjon le valamint még többet kihozzon magámból. A jobb teljesítményre ösztönzik a futók egymást.
Többen jelezték, hogy a közös futások alkalmával futották meg az eddigi legjobb kilométerüket és sorra döntik meg az egyéni rekordjaikat. A rendszeres részvevők folyamatosan számolnak be a jobbnál jobb versenyeredményeikről. Mindenki fejlődik az edzéseink hatására.
Több, mint 1 éve tartunk rendszeres közösségi futásokat Nyíregyházán és Debrecenben. Nálunk mindenki megtalálja a magának megfelelő tempót. Mi mindenkire gondolunk! A gyerekektől kezdve az idősebb korosztályon át a versenysportolókig. Külön edzéstervvel készülünk a rekreációs célból kilátogatóknak, a kezdő futók részére, akik még csak most ismerkednek a futással. Gondolunk azokra is, akiknek a kezdő csoport feladatai már könnyűek, de még a versenyre járó középhaladó és haladó csoport feladatait nem tudják teljesíteni. Nekik hoztuk létre a 3-as csoportot, akik egyenletes tempóban futnak több, mint 6 km-ert. A középhaladó és haladó csoportban pedig azok szoktak futni, akik rendszeres résztvevői hazai és külföldi versenyeknek egyaránt.  


Találkozzunk minden hétfőn 17:45-től, az Erdei Tornapályánál, Nyíregyházán és szerdán 17:45-től a Stadionnál, Debrecenben. Közös melegítés után az edzés fő részét, a tempójának megfelelő csoportban végezheti, hivatalos futóedző vezetésével. Ami még megkülönböztet miket a többi közösségi futástól, hogy az eseményeinket orvosi felügyeletet biztosítunk. És van még egy dolog, ami nem szokványos. Az 5. alkalom után megajándékozzuk egy futópólóval.

Ha Ön is szeretne a közösségünk aktív tagja lenni csatlakozzon a közösségi futásainkhoz, ha pedig többet szeretne magából kihozni, akkor jöjjön és vegyen részt a hivatalos edzéseinken vagy vegye igénybe a csomagajánlatainkat!

https://mozaikmed.hu/szolgaltatasok-futocsomagok

Bízza ránk egészségét!

 

Valu Tibor

Mozaik Med Team futóedző Nyíregyháza