mozaikmed.hu - 2022-09-27 10:06

Sziasztok!

A Nyíregyházi Egyetemen földrajz-testnevelés szakos tanárként, az Eszterházy Károly Egyetemen pedig okleveles testnevelő tanárként végeztem. Atlétika középfokú edzői végzettségem van, valamint úszó edző is vagyok. A Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola testnevelő tanáraként dolgozom.

Igyekszem élményközpontú testnevelés órákat tartani, hogy diákjaim mindennapi életében fontossá váljon a testmozgás. Testnevelői munkaközösségünkben a szabadidősport a feladatom, futóversenyeken, kerékpár versenyeken, akadályversenyeken való részvételre motiválom iskolánk diákjait. Többször előfordult, hogy mi nyertük a legtöbb diákot indító iskola címet, illetve volt, hogy egy futóversenyen 220 diákunk futotta le a korosztályának megfelelő távot.

Versenyzőként ifjúsági válogatott voltam 800 és 1500 méteres síkfutásban. 800 méteren 02:10,34; 1500 méteren 04:30,2; 1000 méteren 02:50,4 volt a legjobb eredményem.
Sérülések miatt indultam az első maratoni versenyemen, mely fantasztikus élmény volt. Budapest Maratonon háromszor állhattam dobogóra, a Berlinben megrendezett Friedenslauf Maratonon 1. helyezett lettem abszolút női kategóriában, Reykjavik Maratonon, a norvégiai Tromso-ben megrendezett Midnight Sun Maratonon és a Klagenfurt Marathonon harmadik női versenyzőként értem célba. Előkelő helyen végeztem a Párizs Marathonon, a New York Marathonon, a Boston Marathonon és a Venezia Marathonon. Legjobb eredményem: 2:50,17.
A 2010-ben megrendezett Atlétikai Masters Európa-bajnokságon bronzérmes lettem a 2000 méteres akadályfutásban.
A triatlon is közel áll hozzám, a magyar bajnokságnak számító Vasi Vasemberen harmadik lettem, ranglista versenyeken sikerült első helyezést is elérnem.

Edzőként a DVTK és a Nyírsuli atlétikai utánpótlás edzőjeként dolgoztam, tanítványaim között korosztályos magyar bajnokok is voltak.

A futás nálam szerelem, valószínű nagyon mozgékony gyerek voltam és a sporttal kötötték le az energiáimat. Szeretem a természetet, szívesen túrázok, síelek. Számomra öröm a kertészkedés,  a virágok gondozása és a kézműves foglalkozás.
Nagyon fontosak számomra a gyermekeim (négyen vannak), a két fiatalabb egyetemista, a nagyobbak már saját karrierjüket építik.