mozaikmed.hu - 2020-09-27 16:27

Az Operatív Törzs álláspontja a szabadtéri sportolással kapcsolatban, hogy az ajánlott mindazoknak, akik egészségesek. Így nem kell felhagynunk teljesen kedvenc sportágunkkal, azonban le kell szögeznünk pár dolgot. Csakis akkor induljunk el futni, ha egészségesek vagyunk (nincs alapbetegségünk), kerüljük a forgalmas, emberekkel zsúfolt helyeket. Ne menjünk másokhoz közel (2 méter távolságot tartsunk) és ne köhögjünk, tüsszentsünk, leheljünk másokra (ajánlott a zsebkendő és a ruhaujj). Fokozottan figyeljünk a higiéniára és kerüljük a tárgyakkal, emberekkel való érintkezést. Hatvanöt év felett pedig mindenképpen maradjon otthon mindenki, hiszen az új koronavírus rájuk jelenti a legnagyobb veszélyt.

Az új típusú koronavírus járvány miatt a futóknak fel kellet hagyniuk azzal, hogy közösségben fussanak. Országos szinten az elsők között voltunk, akik már az elején komolyan vették ezt a fajta vírust és mondtuk le közösségi futásainkat, hivatalos edzéseinket, valamint az I. Nyíregyházi Futófesztivált az Orha Művek támogatásával elnevezésű futóeseményünket gyakorlatilag azonnal. A társaságban való futást most kerülni kell és a felelős magatartás most azt diktálja, hogy egyedül kell gyűjtögetni a kilómétereket.

Ezzel párhuzamosan villámgyorsasággal hirdettük meg az Online Futóközösségünket „Egyedül is közösen” mottóval. Ha Mozaik Med, akkor szinte mindenkinek a közösségi futások jutnak az eszébe, de most kifejezetten arra kérünk minden Mozik Med futót és mindenki mást, hogy ha fut, fusson egyedül, amíg a járványidőszak tart.

Csapatunk alternatív megoldást kínál azok számára, akik továbbra is igénylik a vezetett edzéseket, az általunk garantált fejlődést. Ha ebben az időszakban is szeretnél velünk együtt készülni és fejlődni, akkor jó szívvel ajánljuk a Mozaik Med Online Futócsomagot. A fő profilunk a közösségi futások megszervezése és lebonyolítása mellet az online edzésterv írás. Már évek óta nyújtunk ilyenfajta segítséget futóknak, akik nem tudnak részt venni személyesen az edzéseinken. Több mindenkinek segítettünk már elérni a célját azáltal, hogy igénybe vette ezt a fajta szolgáltatásunkat. Volt, akit élete első 10 kilométeréhez, félmaratonjához segítettünk hozzá és az is elég gyakori, hogy azok a futók, akik a személyre szabott edzésterveink alapján készülnek dobogós helyezéseket szereznek hazai és nemzetközi versenyeken. Az online edzésterv előnye, hogy személyre szabott és alkalmazkodik a futó életstílusához. Mi sem bizonyítja jobban, hogy ez rád van szabva mintsem az, hogy mielőtt megkezdjük a jelentkezővel a közös munkát készítünk egy állapotfelmérést, hogy teljes képet kaphassunk arról, hogy az egyén milyen egészségügyi és fizikális állapotban van. Az adatokat csapatunk orvosai is véleményezik, edzéstervet ezzel összhangban ajánlunk, vagy nem ajánlunk, melyet futóedzőnk tőle megszokott alapossággal és alázattal állít össze. Valu Tibor edzőnk hetente kielemzi az edzéseket és így egy igazán hatásos és hatékony együttműködés jön létre, melynek a végeredménye mindig a fejlődés. Fontos a visszacsatolás, hiszen edzőnk ez alapján tudja összeállítani a következő heti penzumot. Az edzésprogramjaink alapkoncepciója a sérülésmentesség és a hatékonyság. Szolgáltatásunk a fokozatosság és a szoros kontroll elvét követi, amellyel a sérülések kialakulásának kockázata minimalizálható. A futótechnika, állóképesség és gyorsaság fejlesztése mellett prevenciós céllal küldünk az edzéstervbe beépítve futóspecifikus erősítő hatású gyakorlatokat is. A személyre szabott edzésterv nagyon nagy előnye, hogy az edzésanyagot a te időbeosztásodnak megfelelően állítsuk össze. Vannak esetek, amikor pl. betegség, túledzettség, rendkívüli események miatt változtatni kell a tervezeten. Semmi gond, ezt azonnal le tudjuk reagálni és ilyenkor is rugalmasan megoldjuk a felmerülő problémákat.

Kiegészítő szolgáltatásként lehetőség van orvosi konzultációra, illetve orvosaink és orvos partnereinknek hála, ha a közös munka során mégis lesérülsz sportrehabilitációs szolgáltatást tudunk nyújtani. Ha pedig meghaladja a mi hatáskörünket a sérülés, akkor orvos menedzsmentünk segít megtalálni a megoldást, megfelelő szakembert a problémádra.

Bővebb információ, árak az alábbi linken:
https://www.mozaikmed.hu/szolgaltatasok-futocsomagok_1

A szolgáltatás megrendeléséért küldj e-mailt:
mozaiksportmed@gmail.com

Életünk ezen szakaszában válaszd te is az egyedül futást! Légy tudatos és fegyelmezett!

 

Mozaik Med vezetősége