mozaikmed.hu - 2023-05-17 09:43

Nagy Levente vagyok a Debreceni Egyetem Történelem-Testnevelés osztatlan tanárszakos hallgatója. Sportimádó vagyok, mindenféle sportágban igyekszem jeleskedni legyen az téli vagy nyári, vízi vagy szárazföldi. smiley

2. Miért kezdtél el futni? Hogyan emlékszel vissza az első Mozaik Med SE közösségi futásodra?

A futás egészen gyermekkoromra vezethető vissza. Nyolcéves koromban beírattak a szüleim a Debreceni Sportcentrum atlétika szakosztályába. Több, mint 10 évet töltöttem el igazolt sportolóként az egyesületben, ahol megtanultam az atlétika csínját-bínját, illetve számos barátra és sporttársra találtam. Az első Mozaik Med közösségi futásra egy kedves futótársam hívott meg, ahol világossá vált számomra, hogy ebben a közösségben profi szakemberek szervezik az edzéseket, így hát nem volt kérdés az aktív jelenlét.

3. Mióta futsz a Mozaik Med SE-vel? Miben segített neked a Futóközösség?

Körülbelül egy éve látogatom rendszeresen a közösségi futásokat. Nagy segítség számomra a közösség ereje. Sportmúltamra visszatekintve a baráti kapcsolatok és a közösen elvégzett edzések öröme volt, amelyre szívesen emlékszem vissza. A Mozaik Med futóközösségben újra csapatomra találtam. smiley

4. Melyik sporteredménye(i)dre vagy a legbüszkébb (főleg futás, állóképességi sporttal kapcsolatos)?

A hosszú sportmúltra visszatekintve rengeteg pozitív eredményt sikerült elértem. Több országos bajnoki cím, fedettpályás bajnokság, válogatott viadal, csapatbajnokság, terematlétika eseményein jeleskedtem. Ezek az eredmények mind a jó közösségnek és a szakmailag csúcsot képviselő szakedzőknek volt köszönhető.

5. Futónagykövet lettél, milyen céljaid vannak vele?

Szeretném átadni mind elméleti, mind pedig szakmai tudásom a közösség tagjainak. Célom motiválni, versenyre felkészíteni és egészségre nevelni a meglévő és újonnan csatalakozó futótársakat.

6. Milyen közeli és távoli futócéljaid vannak?

Célom elsősorban a hosszútávú állóképességemnek a fejlesztése, illetve a terepfutás/hegyi futásban fejlődni. Másodsorban szeretnék több tapasztalatot gyűjteni Spartan versenyeken.

7. Milyen tanácsot adnál egy életmódváltónak, aki első futóedzésére készül?

A fokozatosság elvét, a közösség erejét, illetve a kitartó hozzáállást emelném ki elsősorban. Fontos, hogy tudja a leendő életmódváltó, hogy nincs egyből semmi. Kitartással és szorgalommal lehet igazán eredményt elérni.