mozaikmed.hu - 2023-05-08 20:59

Szilágyi Tamás vagyok, 26 éves és Debrecenben töltöm hétköznapjaimat. 2015-ben kezdtem el kocogni egy közel 5 km-es erdei távon testnevelés óra keretein belül.

Miért kezdtél el futni? Hogyan emlékszel vissza az első Mozaik Med SE közösségi futásodra?

A kötelező kocogásból később önkéntes futás lett. Az erdő friss levegője, a futótársak jelenléte olyan örömet okozott, hogy ezt a tesiórát egyszerűen nem tudtam abbahagyni és egyetemi tanulmányaim végéig folyamatosan visszajártam. Egyre inkább kerestem azokat a lehetőségeket, ahol igazi közösségi élményekben lehet részem a futás által. Így találtam rá a Mozaik Med Futóközösségre, melynek szervezésében egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtam. Egy kiváló hangulatú, motiváló csapattal futhattam a Nagyerdő szívében Aradi Bernadett vezetésével.

Mióta futsz a Mozaik Med SE-vel? Miben segített neked a Futóközösség?

Gyakorlatilag 2018. május 9-e óta a Mozaik Med csapatával futok. Ez a Közösség rengeteg motivációt ad számomra. Sokféle ember, sokféle múlttal, célokkal…, mégis egy közös van bennünk: a futás. Úgy érzem, a Futóközösséggel együtt tudom magamból kihozni a maximumot.

Melyik sporteredménye(i)dre vagy a legbüszkébb (főleg futás, állóképességi sporttal kapcsolatos)?

Nehéz eldönteni, hogy melyik eredményre vagyok a legbüszkébb, de talán az Extreme Tarcal-Tokaj Kör versenyt emelném ki, ahol először teljesítettem a félmaratoni távot versenyen.

Futónagykövet lettél, milyen céljaid vannak vele?

Elsődleges célom az, hogy minél több embert motiváljak futásra és minél többen megtapasztalhassák a Közösség erejét. A vidám hangulat, a befogadó társaság bíztatása mindig felülkerekedik a kezdeti nehézségeken, amelyeken minden futó átesik.

Milyen közeli és távoli futócéljaid vannak?

A közeljövőben szeretnék több időt szánni a futásra, ezáltal fejlődni mind tempóban, mind pedig a távok növelésében, ezáltal másokat is hasznos tanácsokkal segíthetek céljainak elérésében.

Milyen tanácsot adnál egy életmódváltónak, aki első futóedzésére készül?

A futást elkezdeni sosem késő. Mindannyian különbözőek vagyunk, fizikailag más szinten vagyunk és ez nem szabad, hogy elvegye kedvünket. Szerencsére a Futóközösségben mindenki megtalálhatja a számára optimális csoportot, azonban mindenképpen a fokozatosságra hívnám fel a figyelmet. Lépésről lépésre lehet fejlődni, kerülve ezzel a sérüléseket és az ebből adódó hosszú kihagyásokat.