mozaikmed.hu - 2021-01-28 18:26

Sziasztok!

Tömöri "Réla" Attila vagyok, 42 éves debreceni, elvált és két gyönyörű kislány apukája. Emili 8 és Tiara 3 éves. Családi vállalkozásban (Réla Kft.) dolgozom. Építőipari generálkivitelezés, faipar, bútorgyártás a fő profilunk.

Gyerekkoromban örökmozgó voltam és szerettem a sportot. Majd felnőttként a munka került előtérbe és a sport teljesen elmaradt. 2009-ben gerincsérv miatt deréktól lefelé lebénult mindkét végtagom. Két hónap rehabilitáció után egy hónappal később átúsztam életemben először a Balatont Révfülöp és Balatonboglár között (5200 m). Hiányoztak a sport adta örömök, ezért 2013-ban újra elkezdtem futni az otthonom körül. Ez egy 2500 méterű kör volt, ami bőven a teljesítőképesség felső határát képezte. Ahogy szép fokozatosan növeltem a távot, a felesleges kilók úgy fogytak.

2014-ben elkezdtem egy 6 hónapos félmaratonra felkészítő edzésprogramot, aminek a harmadik hónapjában a nagyerdei terep maratonon 1:48 idővel lefutottam életem első  félmaratoni (21 km) távját, amire a mai napig büszke vagyok.

2016 második felétől elmaradtak ismét a futások. 2018-ban újra kezdtem, de rendszertelenül és nehézkesen mentek a futásaim. 2019 márciusában Varga Kata barátom invitálására egy nagyon megnyerő futóközösségbe kerültem.

Ez volt a Mozaik Med futóközösség!

A jó hangulat mellett a közösség motiváló ereje hatalmas pozitívum volt. Az már csak plusz volt, amikor megtudtam, hogy mindezt orvosi felügyelet mellett tehetem meg. Ez a gerincsérvem miatt nagy biztonságot ad a futások alatt.

Mára pedig elértem a rendszeres edzéseknek köszönhetően, hogy gerincsérvvel is fájdalom mentesen tudok 60 km távot teljesíteni +3000 m szinttel.

 

Ezek után világossá vált számomra, hogy a saját példámon keresztül motiváljam a többi embert és futónagykövetként a lehető legtöbb emberhez eljuttassam a futás, a sport szeretetét. Azt szeretném megértetni az emberekkel, hogy soha nem késő elkezdeni az aktív életmódot és ne a kifogásokat keressék, hanem legyenek aktívak és fittek! Hiszen amit kigondol az agy, azt végre hajtja a test!

Az idei év nagy kihívás lesz számomra. A Mozaik Med futónagyköveti feladatai mellett a versenyeken is szeretnék jól teljesíteni. A versenyidőszak eléggé zsúfolt lesz ebben az évben, mivel októberben egymás utáni két hétvégén két versenyem lesz. A Mátrabérc Trail (54 km +2880 m) és a Panoráma Trail (45 km +1500 m). Előbbit szeretném szintidőn belül teljesíteni, utóbbit pedig jobb idővel teljesíteni, mint tavaly.

Hosszútávú célom vasemberré válni, azaz Ironman (3,9 km úszás, 180 km kerékpározás, 42 km futás) versenyt teljesíteni, valamint a terepfutásban egy 100 km távú versenyen részt venni. Fő cél az egészségem megőrzése, hogy minél tovább aktívan részese lehessek gyermekeim életének.

A végén annyit szeretnék még mondani, hogy te, aki olvasod soraim és szeretnél életmódot váltani, tedd meg az első lépést! Ne félj! Gyere el a Mozaik Med edzéseire és mi segítünk neked az egészséges élethez vezető úton!

Tömöri Attila

Futónagykövet

Mozaik Med Sportegyesület