Valu Tibor, Mozaik Med Team - 2020-09-18 11:16

Kitartás és akarat = Fejlődés - Interjú Gergely Ágival

 

A Mozaik Med közösség egyik nagyon fontos személyének, Gergely Ágnesnek tettem fel pár kérdést, aki már a kezdetektől velünk van és azóta is töretlen a fejlődése. Amit tudni kell róla így elöljáróban, hogy Ági nem nagyon szereti kihagyni a térningeket. Mindig nagyon motivált és az edzéseket és mindig mindent belead. Az Ő kitartása, fejlődése és története sokak számára inspiráló lehet. 
 


Mikor kezdtél el sportolni és mit?

10 évesen a jó bizonyítványért beíratott édesapám teniszezni, imádtam minden percét addig, amíg a labda elő nem került. Hamar kiderült, hogy két külön világ vagyunk. Itt véget is ért a tenisz pályafutásom. A tornaórákat szerettem és rendszeresen bicikliztem, úsztam, tornáztam, túráztam.

Mióta futsz rendszeresen?

2014 decemberében kezdtem el járni funkcionális edzésre, amit futóknak tartottak. Befogadtak maguk közé. Ami feltűnt, hogy mindenki a futásról beszélt körülöttem, így gondoltam én is elkezdem. Általában magamban futottam, mert nem bírtam a gyors tempót, de apránként növeltem a távot. Voltak közös futások, de általában lemaradtam. Maradt az egyedül futás…

Hol hallottál rólunk először?

A facebookon a futóismerősök megosztásai által láttam egy bejegyzést, hogy közösségi futás lesz az Erdei Tornapályán. Először csak elolvastam, nem foglalkoztam vele. Majd a következő héten már elmentem, és rögtön szimpatikus volt a csapat. Azóta rendszeresen járok, nem szívesen hagyok ki edzést.


http://mozaik.itmind.hu/szolgaltatasok-kozossegi_futas/

Miért látogatod rendszeresen az edzéseinket?

Nagyon jó a társaság, inspiráló a közösség, támogató, őszintén tudunk mindenki apróbb-nagyobb sikerének örülni.

Nagyon jó oldott a hangulat, mindig lelkes a csapat, erőt adunk egymásnak, bíztatjuk egymást. Előfordul, hogy időnként nehezen vesszük rá magunkat az edzésre, de ha már együtt vagyunk sokkal könnyebb minden.  Egymást átlendítjük a holtponton.

Mennyit fejlődtél mióta hozzánk jársz?

Most már lassan kettő éve járok az edzésekre, és több mint egy éve csatlakoztam a hivatalos edzésekhez. A közösségi futásokon próbáltam mindig többet kihozni a teljesítményemből, és fokozatosan előbbre léptem, és most már a 4-es csoportban (középhaladó) futok. Tibinek (Mozaik Med futóedzője) a segítségével elhittem, hogy képes vagyok fejlődni, és bízok magamban. Az állókésségem és a gyorsaságom is fejlődött.

 

Melyik eredményedre vagy eddig a legbüszkébb?

A legprofibb eredményem a 2019. október 6-án futott Kassai félmaratonom, ahol 23 perccel megjavítottam az egyénicsúcsom, ami 1perc/km-es gyorsulást jelentett. A futó társak őszinte gratulációit is gyorsan bezsebeltem. Két napig 20 cm-rel a föld felett jártam. Fantasztikus érzés volt! Magamban csak annyit reméltem, hogy 30sec/km-t javítok már maximálisan elégedett lettem volna. Erre megtörtént a csoda...

Mi a célod? Mit szeretnél elérni a futásban?

A tavalyi eredményeken felbuzdulva, ebben az évben terveben van az Athéni Maraton. Hol máshol is futhatnám az első maratonom? Tibi segítségével remélem összejön! Felkészüléstől függ, hogy lesz-e további maraton, vagy marad a félmaraton. Célom futni, amíg csak bírok!
(A cikket Ágival a járvány előtti időszakban készítettük, de reméljük, hogy mihamarabb összejön az álma és maratont futhat Athénban)

 

Gratulálunk Áginak ehhez a nagyszerű eredményekhez! További sok sikert és sérülésmentes kilométereket kívánunk neki!

 

 

Valu Tibor
Mozaik Med futóedző