dr. Bana Richárd - 2020-12-12 14:36

Gratulálok!!!

Először a verseny résztvevőinek, a futóknak!

3 hét alatt 139 futó 11 400 kilométer…ez elképesztő csapatteljesítmény! Izgalom, dinamika, versenyszellem, gyermekkori dejavu érzések a sorversenyekről, úgy minden volt itt ebben a 3 hétben a hazai futás két fellegvárában Nyíregyházán és Debrecenben!

Két város, egy csapat, a Mozaik Med Futóközösség!

Nyugodtan és büszkén kimerem jelenteni, hogy nincs ilyen aktív futóközösség az országban, mint a Mozaik Med! (népesebb lehet, de…)

Két dolgot fontosnak tartok újra leszögezni.

I. Minden megtett kilométerrel egészségesebbek leszünk, így legyetek minden lefutott kilométerre nagyon büszkék! Ez a legfontosabb küldetése a Mozaik Mednek!

Nagyon sok fajta futó van köztünk (kezdő-profi, gyermek-szépkorú, életmódváltó, sérülés után újrakezdő és még sorolhatnám) és egyre többen leszünk. Amilyen könnyű motivációt szerezni az elinduláshoz, sokszor olyan könnyen beleszaladhatunk a demotivációba is, ha éppen nem a helyén kezeljük a dolgokat, vagy olyan társakhoz viszonyítjuk az eredményeinket, akik más élethelyzetben vannak. Szeretnék bátorítani mindenkit, hogy ne érezze magát gyengébbnek, vagy kevésbé fontosnak, ha ő csak néhány kilométereket szokott futni, ellenben legyen büszke rá, hogy ő futó, a Mozaik Med Futóközösség AKTÍV tagja, aki naponta tesz az egészségéért!

Úgy gondolom, hogy a Mozaik Med csapat, pontosan az a hely, ahol nem a megtett kilométerek számában mérjük az emberi tulajdonságokat!

Számunkra mindenki ugyanolyan értékes ember! A futócélokban első az egészségmegőrzés, amelyet tökéletesen kimerít a heti 3-4x néhány kilométer megtétele. Mindenkinek saját magát kell legyőznie napról napra, aki ezt megteszi, a legnagyobb győztesként ünnepeltesse magát a közösséggel ! Nagyon gratulálunk azoknak, aki néhány kilométerrel is hozzájárultak a városok napi kilométerszámaihoz! A verseny végeredménye is mutatja, hogy minden futásra szükség volt, amelyet Nyíregyháza nyert meg az első online játékunk során!

II. A Mozaik Med célul tűzte ki, hogy az egészségmegőrzésen túl, lehetőséget biztosít azon futóknak is a felkészülésben, akiket a rendszeres versenyzés, teljesítménynövelés motivál.

Büszkeség volt hallgatni Rela Attilát, a Mozaik Med Eseményszervező Menedzserét, aki elképesztő heti kilométer számokról tudósított minket, amit jómaga és a futóink teljesítettek. Két dolog járt a fejemben: óriási elismerés a futóknak, hogy 150 kilométert gyűjtöttek egy hét alatt…illetve egy kis megnyugvás, hogy véget ért a verseny, remélhetőleg sérülés nélkül…! :) Miért is? A tendencia alapján a 4.héten 200 km-es hetekről számolt volna be Ati…ajjaj! (Sok elit futó sem fut ennyit egy héten). Tudva, hogy sok futónk a rekreációs csoportból, életmódváltóból nőtte ki magát, ez újabb jó visszaigazolás számunkra, hogy a közösség ereje mindenre képes!

Külön gratuláció a 2 város egyéni győzteseinek: Nyíregyháza – Puskás Mónika és Erdei Imre, Debrecen – Kancz Eleonóra, Szabó István Zoltán futóinknak!

Gratulálok a verseny ötletgazdájának Rela Atinak, hogy elfelejthettük a COVID időszakot 1 hónapra, és motiválta a csapatot a jobbnál jobb eredményekre …az amerikai tudósító barátom hívott az előbb, hogy sok helyi szerint a Trump-Biden csatát nem érezték ennyire izgalmasnak, mint ezt a játékot! Köszönjük Ati és várjuk a folytatást!

Gratulálok a szervezői csapat további tagjainak, kiemelném Gyurcsán Gabit, aki a játék jelenlegi állásának a stílusos, profi megjelenéséért felelt, illetve Sáfrány Imi webshop vezetőnknek, akinek hála a csütörtöki eredményhirdetésen már jelen voltak a nyertesekre váró hímzett maszkok, egyedi hímzett pólókkal.

https://mozaikmed.hu/webshop/ruhazat/

Köszönet edzőnknek Valu Tibinek az edzéstervekért, amit több mint 100-an futottunk le a játék alatt!

https://mozaikmed.hu/webshop/szemelyre-szabott-futocsomagok/

Köszönet az önkénteseknek, hogy figyelmeztettek minket, hogy érvényes legyen a futásunk a játékban.

Gratulálok az egész Mozaik Med Futóközösségnek! Lehet hogy voltak napok, amikor picit másként néztünk a másik város futóira, de összességében azt kell látnunk, hogy ez egy remek csapatmunka volt, amely során a Mozaik Med Sportegyesület kimaxolta a teljesítményét!

Jelenlegi aktív futójátékunk a Nyíregyházi Futófesztivál Virtual Run, amely által a Nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Covid Osztályának jótékonykodunk, minden nevezéssel 1.000 FT-ot ajánlunk fel!

Nevezés itt érhető el 2020.12.31-ig: https://nyiregyhazifutofesztival.hu/virtual/

Elérhető távok: 1 km, 5 km, 10 km és 21 km.

Versenykiírás itt olvasható: https://nyiregyhazifutofesztival.hu/virtual/nevezesi_feltetelek.pdf?fbclid=IwAR39IK8AS68o6ZJUK__s8wvKsk8q-lhh2TAATEwOVIcHP252cMpBi1zuObA

Kiemelt köszönet, az esemény főtámogatójának az Orha Művek Kft-nek! https://orhamuvek.hu/

Az érem csodás, a póló stílusos, minőségi! Nagyon köszönjük, hogy már több mint 100.000 Ft-ot sikerült közösen összegyűjteni a Nyíregyházi Covid Osztálynak!

A kezdeményezésünkhöz a Nyíregyházi Sportcentrum elit sportolói is csatlakoztak!

https://www.facebook.com/hubnernybs/videos/2852843945000981

 

Csatlakozz Te is a jótékonykodó futásainkhoz!

 

Üdvözlettel,

dr. Bana Richárd

elnök

Mozaik Med Sportegyesület