mozaikmed.hu - 2022-03-02 18:12

Sziasztok!

Mészáros Ágnes vagyok, sportkedvelő és izgága, kíváncsi jellemet kaptam. Szeretem a Flow élményt, amit futás közben élek meg, kikapcsol és feltölt a futással töltött idő. Pedagógiát és németet tanítok, az ehhez szükséges koncentrálóképességemet és a rugalmas hozzáállásomat is a futás építi legjobban. Boldog vagyok, hogy csodálatos természeti környezetben élek a Tokaji hegy lábánál. Két gyermekem van, remélem, spotkedvelő felnőttek lesznek. Társasági futásokkal kezdtem 2017-ben, aztán a futóversenydömping elragadott. A tokaji Tisza part aszfaltos gátfutásai után a hegyi futásokhoz is kedvem lett. Évekbe tartott, amíg beláttam, hogy a terepfutásban a tempó olykor gyaloglós és a szintgyűjtésre is rákaptam. A hegyi utak elvarázsolnak, és változatos edzésprogramot adnak, nincs két egyforma nap a hegyen. Szép élményeim vannak a Bükki Hegyi Maratonon, tavaly teljesítettem az első terepmaratonomat. A terepfutások vonzanak igazán, a Mátrában a MuzslaTrailen és a MátrabércTrailen is kipróbáltam magam. Szeretek úszni is és a nyílt vízi úszásban is megtaláltam a versenyeket.

Miért kezdtél el futni? Hogyan emlékszel vissza az első Mozaik Med futásodra?

A futást a csinosabb alakért kezdtem el, ma már így tudok igazán kikapcsolódni, egyszerűen vágyom a levegőzésre. A Mozaik Med Tokaji hegyi futásaira figyeltem fel. Meglepődtem, hogy létezik egy futócsapat, aki másokat is motivál és támogat. Jó társaságot és kedves embereket ismertem meg a csapat által, akik között sok a törekvő, tudatos futó.

Mióta futsz a Mozaik Med-del? Miben segített neked a Futóközösség?

A közösségi futások közül nekem a Tokaji futások jutottak, illetve félmaraton közösségi futásokra is el tudtam utazni Debrecenbe. Örülök, hogy a Mozaik Med csapatában veszek részt az Oxigén Kupán Debrecenben. Ez a futósorozat nagyon lelkesít. Az Ultra Tisza Tó versenyen a Mozaik Csajok csapatával futottam és ebben az évben is folytatjuk ezt a kalandot. A Nyíregyházi Futófesztiválhoz kapcsolódó előadásoknak is nagyon örültem, a verseny félmaratoni távjának teljesítése is jó érzés volt. Tudatosabb és motiváltabb lettem, látva mások kitartását.

Melyik sporteredménye(i)dre vagy a legbüszkébb (főleg futás, állóképességi sporttal kapcsolatos)?

Nagyon boldog voltam az első terepmaratonom teljesítésekor, a Bükki Hegyi Maratonon 2021 júniusában. 4. helyezést értem el a női mezőnyben. Egy nehéz évben lendületet adott ez az élmény.

Futónagykövet lettél, milyen céljaid vannak vele?

Csodás, hogy látom, hogy egyre többen szeretik a futást és rendszerességgel mozognak. A biztatás elkell bárkinek, nem egyszerű a hétköznapjainkba beilleszteni az edzéseket. A Tokaji-hegy a legjobb edzőpálya, változatos és különleges élményekben gazdag, mint a Tarcali bányató és a szőlőterületek. Szeretném, ha a Mozaik Med futók is felfedeznék a hegyi utakat és a terepfutást. A környékbeli futók és a gyerekek megszólítása is célom, kevesen hiszik el, hogy a futás jó élmény. Az erdei futásokkal a természet szeretetére és védelmére is szeretném felhívni a figyelmet.

Milyen közeli és távoli futócéljaid vannak?

Szeretnék ebben az évben is sokat futni, a heti 40 km ideális nekem. Versenycéljaim között szerepel a MátrabércTrail, újra. Márciusban egy terepmaratont tűztem ki célként a CsásztaTrailen. Az úszás is fontos nekem, remélem ebben az évben is tudok versenykeretek között úszni a Dunán ( OWT) a Balatonban és a Tiszán ( Tisza Challange).

Milyen tanácsot adnál egy életmódváltónak, aki első futóedzésére készül?

Az első futásoknál nehéz elhinni, hogy képesek vagyunk fejlődni, pedig minden megtett lépéssel közelebb kerülünk hozzá.
„Az emberi test képességeinek jobb megértése tesz erősebbé, gyorsabbá, bátrabbá.” ( David Epstein)