mozaikmed.hu - 2021-06-09 13:38

Pósán Balázs vagyok, sokan már ismerhettek a Mozaik Med közösségi futásairól. Jelenleg egy családi házban élek menyasszonyommal, Nagymacson. Grafikusként dolgozok egy cégnél. Munka mellett végeztem az egyetemet, ahol gépészmérnökként diplomáztam.

2019-ben kezdtem el a futást. 30. szülinapomra kaptam egy konditerem bérletet, így ott kezdtem el a sportolást/edzést. 2019 októberében szembe jött velem az egyik közösségi oldalon a Mozaik Med. Nagyon megörültem neki, szerdánként ingyenes közösségi futásokat rendeznek, így már a következő héten el is mentem, lesz, ami lesz alapon. Első alkalommal végig nagyon jó volt a hangulat, nagyon megtetszett, így azóta rendszeres résztvevő vagyok.

Kezdetben a különböző típusú futások érdekeltek, illetve a tempó fokozással is igen jól álltam. 2020 végére már a havi 200 km-nél jártam, holott az elején szerintem havi 20-30 km sikeredet, mára akár ez egy nap alatt is megvan. Jelenleg – szabadidőtől, előtte megtett távtól függően – heti 2-3-4 alkalommal járok futni, rövidebb vagy hosszabb távokra.

Büszke vagyok, amikor az elért eredményemre gondolok, december végén sikerült 01:35:51 alatt teljesíteni egy félmaratont, illetve a Mozaik Med tavaszi versenyén, az utolsó előtti napon 50 km teljesítettem életemben először egyben. Igaz a tempó lassú volt, hogy megnézzem tűrőképességemet, de majd legközelebb, mehet egy kicsit gyorsabb vagy éppen hosszabb.

Büszke vagyok rá, hogy idáig eljutottam és ezt a Mozaik Mednek és a Közösségnek köszönhetem, na meg persze magamnak is és a kitartásomnak. Két eseményt emelnék még ki, ami számomra hihetetlen élmény volt, a X. Rotary maraton 03:49:08-as célidővel (számomra első maraton) illetve az UltraBalaton, melyet 2020-ban 6-os váltóban sikeresen abszolváltunk.

Minden embernek vannak céljai, így persze nekem is, jelenleg a hosszútávfutás van szem előtt. Céljaim között van egy egyéni 65 km UTT, de később akár egy 100 km táv is. Azonban a rendszeres mozgást mindenkinek ajánlom, futónagykövetként is arra fogok törekedni, hogy minél több embert motiváljak és segítsek Nekik elindulni egy egészségesebb élet felé. Nem kell megvárni a holnapot, indulj el még ma!

Hajrá Mindenkinek!