A Mozaik Med csapat célja a sportos életforma népszerűsítése, kiemelten a futás sportágán keresztül, orvosi és sportolói szemlélet által.

Alapítóink sportos orvosok és tapasztalt sportszakemberek, akik egy létező probléma megoldására hozták létre a Mozaik Med Közösséget.

A problémáról…

Az orvos-beteg konzultációk - sokak által ismerős módon - az orvos néhány perces életmódváltó tanácsaival zárulnak: rendszeres mozgásra és fogyásra hívja fel a páciens figyelmét, azzal a céllal, hogy a beteg megérti és a gyakorlatban átülteti ezeket a javaslatokat, ami által az adott betegség megelőzhető válik vagy a lefolyása kedvezőbben alakulhat.

A mai rohanó világban, a túlterhelt egészségügyi rendszerben, sajnos szinte lehetetlen vállalkozás az orvosoknak hatékonyan teljeskörű, gyakorlatias, személyre szabott életmódváltó tanácsokkal ellátni a napi félszáz betegüket.

Szerencsére számos hiteles orvossal találkoztunk már, akiknek a szavai szentírás, az életmódjuk követendő példa a páciensek számára! Büszkék vagyunk rá, hogy egyre több jelenleg is aktív, sportoló orvos és szakember csatlakozott a csapatunkhoz!

A gyakorlati tapasztalataink mellett, a statisztika is megerősített bennünket - Magyarország a világ 4. legelhízottabb országa – hogy van létjogosultsága a küldetésünknek, azaz szükség van még több olyan törekvésre, mely a tudatos életmódot, a sportos életformát népszerűsíti.

A Mozaik Med csapat célja, hogy az orvosok célirányosan a Mozaik Med orvosaihoz, szakembereihez tudják küldeni a pácienseket azzal a céllal, hogy megkedveljék a rendszeres sportolást szakember gárda irányítása alatt. A cél, hogy a sportolás ne bakancslistás program legyen, ne egy erőltetett időpazarlás, hanem egy élménydús, kikapcsolódásban és feltöltődésben gazdag időtöltés, mely a Mozaik Med Közösségben könnyedén életformává nőheti ki magát.

A megoldáson dolgozunk, hogy a pácienseknek hiteles információkat tudjunk átadni az életmódváltással, sportos életforma kialakításával kapcsolatban, ezáltal a minőségben eltöltött életéveinek a száma a lehető leghosszabb legyen!

Hosszútávú célunk, hogy életmódváltás helyett gyermekkorban elkezdett tudatos életforma kialakítására törekedjünk. Ha a gyermek azt látja, hogy anya és apa rendszeres sportol, akkor nagyobb az esély rá, hogy ő is sportolni fog.

Az egészség mindenki számára a legnagyobb kincs, a Mozaik Med Közösségben a legnagyobb élmény is egyben!

 

Legyél részese Te is a Mozaik Med Közösségnek!

 

Mozaik Med Csapata