Sportegyesületünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy hatékony közösséget formáljunk a magyarországi, elsősorban a kelet-magyarországi szabadidős tevékenységként futást űzők, vagy űzni vágyók seregéből.

Alapítóink gyermekkoruk óta sportolnak és életfilozófiájuk, hogy a sport szerves része, alapja a kiegyensúlyozott életnek. 

Miért a futás?

Bármilyen sportot is válasszon az ember szenvedélyének, biztosan állíthatjuk, hogy mindegyik kiegészítő részét képezi a futás. Számos tudományos közlemény született arról, hogy a megfelelő technikával kivitelezett rendszeres futás pozitív hatással van az ember anyagcseréjére, ez által a testi és szellemi jóléthez járul hozzá. Növeli az állóképességet és a koncentrálóképességet, így vitán felüli laikusok számára is, hogy gyakorlatilag minden téren szükségünk van ezekre a jótékony hatásokra, mind sportolóként, mind hétköznapi emberként.

Az elmúlt évtizedben azt tapasztaltuk, hogy a futás népszerűsége drasztikusan emelkedik, annak minden pozitív és negatív hatásával. Sajnos, mint minden mozgásforma, a futás is sérüléshez vezethet. Rengetegen tanácstalanul kezdenek hozzá a futáshoz. Internetről, ismerősöktől begyűjtött féligazságok alapján kezdenek el vásárolni futócipőt, ruhát és kezdenek neki a futásnak többnyire segítség nélkül. Minden bizonnyal a népszerűség egyik jelentős faktora lehet az, hogy egy bizonyos szintig látványos fejlődéssel, komolyabb sérülés nélkül ez egy működő stratégia lehet.

Prevenció.

Filozófiánk egyik alappillére a prevenció. Egyesületünkkel úgy kívánunk futóközösségként működni, hogy az érdeklődők biztonsággal tudjanak hova fordulni. Egy helyen szerepelnek a futók, az edzők, orvosok, gyógytornászok minden aktuális információval együtt. Így mintegy Mozaik Med protokollt létrehozva arra, hogy szerintünk milyen az egészséges futás: mi kell a kezdéshez, mi kell a fenntartáshoz, mi kell a fejlődéshez és szükség szerint mi kell ahhoz, hogy valaki versenyzői szintre jusson sérülés nélkül.

Csapatmunka.

Ennek érdekében futásokat szervezünk heti rendszerességgel, melyek előre meghatározott séma alapján az egyének képességeinek megfelelően több csoportra osztva vannak vezényelve. Online felületet biztosítunk futóinknak, ahol a kérdéseire mindenki választ kaphat. Hisszük, hogy egy csapat részeként sokkal hatékonyabb fejlődni, még akkor is, ha a futás egy önző sportnak tűnhet. Közös célok, célversenyek meghatározásával, az egészséges csapat- és csapaton belüli versenyszerellem kialakulásával sokkal izgalmasabb futni, mint egyedül. 

Egyesületünkben egy tagság elérhető: Mozaik Med Pro!

Hosszútávú célunk, hogy jelentősen javítsunk a magyar lakosság egészségi állapotán a futás népszerűsítésével, annak hatékony kivitelezésével.

A céljaink eléréséért hoztuk létre a Mozaik Med Közösséget, melynek hátterét a Mozaik Med SE képzi.  Azon dolgozunk, hogy a jövőben a sportegyesületünk egy olyan országosan működő szabadidős futóközösséggé váljon, amely lehetőséget teremt a sportolni vágyóknak, hogy az ország bármely területén be tudjanak csatlakozni egy jó kis Mozaik Med futásra, ezt akár előre megbeszélve a sporttársakkal.

 

Mozaik Med Sportegyesület

Alapítók