I. MOZAIK MED PLOGGING

2019.03.30 9:00, Nyíregyháza – Erdei Tornapálya
 
A Mozaik Med Közösség közel 1 éve tart heti rendszerességgel közösségi futásokat, edzői irányítással, orvosi felügyelettel, Nyíregyházán és Debrecenben. A fő célunk az egészségtudatos, sportos életforma kialakítása és fejlesztése a futás eszköztára által.
 
Könnyen belátható, hogy a rendszeresen velünk futó közel félszáz sportoló nem ugyanolyan edzettségű, ugyanakkor mégis nyitva áll bárki számára a részvétel, mind az ingyenes közösségi futásainkon, mind a hivatalos futóedzéseinken.
Hogyan lehetséges ez?
 
Több kisebb csoportban edzünk. Mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelő csoportokban végzi az adott edzésprogramot. A futóedzések típusa igen változatos. A könnyű futástól a lépcsőzésen át, az intervallumos futásig.
 
Az I. Mozaik Med Plogging esemény, több mint egy újabb futóedzés típus. Kétségtelenül, az egyik leghasznosabb futás!
Igen, akár egy intervallum edzésnek is megfelel, ahol a gyors szakaszok közt egy kis pihenőt is beiktatunk. Miről is van szó?
A plogging, a svéd plogga – vedd fel és a jogging – kocogás szavakból alakult. Jelentésének lényege, hogy futás közben felszeded az utadba eső szemetet.

INTERVALLUMOZÁS MOBILITÁST FEJLESZTŐ GYAKORLATOKKAL, mivel két nem oda illő szemétdarab közt egy tempósat futsz, majd rövid pihenő, míg a szemét darabért lehajolsz és az általad vitt kukászsákba juttatod.
 
EGÉSZSÉG NEKED A FUTÁS ÁLTAL, EGÉSZSÉG MINDENKINEK A KÖRNYEZETVÉDELEM ÁLTAL.
 

Az egyik leghasznosabb futás, a plogging!
 
Az Erdei Tornapálya, Nyíregyháza egyik közkedvelt közösségi helye. Szerencsénk van, mivel a friss levegő mellett, a futópálya sem a sok szemét látványától emlékezetes számunkra.
Ugyanakkor beljebb merészkedünk az erdőbe, átfussuk a nem futott területeket is és az összes természetellenes, nem oda illő szemetet összeszedjük.
 
FUTVA, KÖZÖSSÉGBEN, EGY JÓ ÜGYÉRT, AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT, A JÖVŐNKÉRT!

Valu Tibor futóedzőnk ezalkalommal is alaposan bemelegítette a futókat.