- 2020-06-14 14:35

Ismerjétek meg a nyíregyházi Közösségi Futásunk rendszeres résztvevőjét Tóthné Czubók Magdolnát. Azért választottuk őt a következő interjú alanyunknak, mert sokak számára példaértékű lehet az ő teljesítménye, életszemlélete és elhivatottsága.

Mivel foglalkozol a civil életben?
Adminisztrátorként dolgozom és többnyire ülőmunkát végzek.

Mióta futsz?
Jelenleg 63 éves vagyok és a futás szinte mindig jelen volt az életemben. Rendszeresen nagyjából 35 éve, aztán 3 éve elkezdtem versenyekre járni és azóta, ahány versenyre csak tudok elmegyek. Nem az ajándékok és befutócsomagok valamint az időeredményeim miatt, hanem maga a verseny hangulata, ami vonz. Ilyenkor általában a barátnőimmel együtt utazunk a versenyekre, amik megint csak nagyszerű élményeket nyújtanak.

Miért kezdtél el futni?
A mindennapi stressz levezetéseként, kikapcsolódásképpen, valamint egészségem megőrzése érdekében. Néhány évvel ezelőtt volt egy megbetegedésem. A diagnózis óta több műtéten is átestem. De ez sem tántoríthatott el attól, hogy abbahagyjam a futást. Sőt, plusz motivációt jelent.

Egy évben hány versenyen indulsz és milyen távokon?
2018 évben 28 versenyen vettem részt. Az idén még egy versenyem van. A távok változók, 5 km vagy 10 km, de a 10 km távot részesítem előnyben.

Miért jársz a Mozaik Med Közösségi futására?
Azért járok Mozaik Med futásaira, mert csapatban futni plusz motivációt jelent. Ezen kívül a barátságos hangulat és a változatos edzések is csalogatóak számomra. Fejlődni mindig képes az ember. Ezt magam sem hittem volna, de erre remek bizonyíték, hogy mikor magamba futottam 10 km távon 1:23:19 volt az időm. A Mozaik Med edzései hatására sokat fejlődtem. A legutóbbi Debrecenbe Oxigén kupán a 10 km-es távot 1:06:36 alatt futottam. Ez mindent elmond! Szinte minden Közösségi Futáson részt vettem eddig és amikor időm engedi a Hivatalos edzéseket is látogatom.

Hányszor edzel egy héten?
Változó. Az időmtől függően heti 2-3 alkalom. Ez futás, torna, úszás és szauna.

Mi motivál?
Egészségem megőrzése. A sportolás hatására sokkal fittebnek érzem magam és a közérzetem is sokkal jobb.

Mit üzennél a jövő generációjának?
A mozgás mindenkinek jót tesz. A testnek és a léleknek egyaránt nagyszerű és kellemes feltöltődést jelent a mindennapi rohanásban. Jó kiszakadni néha ebből a rohanó világból.
 


Köszönjük szépen Magdikának az interjút. Példa lehet az ő életfilozófiája fiataloknak és időseknek egyaránt. További sikereket, nagyon sok versenyt és jó egészséget kívánunk ezúton is!