- 2020-06-14 14:54

Nagy izgalommal vártam a III. Extreme Trail Tokaj versenyt, amelynek a 8+ km-es távján indultam. Egy órával a rajt előtt érkeztem meg a főtérre, majd a regisztrációs sátorhoz siettem átvenni a chipet és a karszalagot. Minden nagyon gyorsan ment, 1 percet se kellett várnom. Ezt követően beszélgettem kicsit a versenytársakkal és készült 1-2 verseny előtti kötelező fotó. Gyorsan eltelt ez az egy óra és arra lettem figyelmes, hogy a 10:45-ös indulókat szólítják.

A bemelegítéssel együtt jókora zuhé vette kezdetét, ennek ellenére igen jó kedv uralkodott és mindenki lelkesen végezte a szuper gyakorlatokat. A bemelegítés után megszólalt a dudaszó és indult a futam. Már induláskor csurom vizes voltam, de úgy voltam vele, hogy legalább nem lesz melegem! Jókora lendülettel indultam neki a versenynek, ami egészen a hegyig tartott, itt mindenki visszább vett a tempóból. Megérte felmászni, hiszen fent rögtön két akadály is várt minket. Ezután újra olyan terep következett, ahol tudtam futni, majd egy kis mezőre érkeztem, ahol újabb feladatok vártak rám. Ezt követően hamar elérkeztem az egyik leghosszabb és talán legnehezebb feladathoz is: a dinnyecipeléshez. A dinnyék nem voltak nehezek, de rendkívül meredek volt az emelkedő és újra esni kezdett, a szél is fújt. Lépésben haladtam felfelé a kis fehér sátorhoz, az első frissítőponthoz. Nagy megkönnyebbüléssel tettem le kicsiny gyümölcsöm, amire végig nagyon vigyáztam, mert elejtés esetén újra kellett volna kezdeni a feladatot. Egy gyors célbadobás utána kaptam egy pohár vizet és futottam is tovább. Ezen a szakaszon megismerkedtem egy másik versenyzővel, akivel nagyjából egyezett az tempónk, így ettől a ponttól hellyel-közzel együtt haladtunk végig. Nagyon örültünk, amikor a következő frissítőpontnál tájékoztattak minket, hogy már csak 2 km van hátra. Az utolsó kilométeren jó pár akadály várt ránk, amiből kettőt guggolással váltottam ki. Végezetül átbújtam a traktor alatt és 1 óra 34 perces idővel beérkeztem a célba: itt megkaptam az érmem, a pólóm és a befutócsomagot. A csomag igazán tartalmas volt, hiszen volt benne tészta és gyümölcs is.

Az útvonal végig jól ki volt jelölve szalagokkal, az önkéntesek pedig igazán aranyosak voltak, végig biztattak minden versenyzőt az akadályoknál. A futamot követően csináltunk egy „utána” képet és száraz ruhába bújtam. Egy kicsit nézelődtem még a versenyközpontban, ahol külön tetszett, hogy egy számomra fontos dolog, a jótékonykodás is helyet kapott a Tündérkör alapítvány keretében. Az eredményhirdetés után került sor a tombolasorsolásra, ahol igen értékes nyeremények vártak a versenyzőkre. A rajtszámom szerencsésnek bizonyult, hiszen egy kis elektromos masszírozóval térhettem haza, ami pont jól jött a verseny után! Összeségében egy jól megszervezett, izgalmas verseny volt tele változatosabbnál változatosabb akadályokkal. Ezúton szeretném még egyszer megköszönni a lehetőséget a Mozaik Mednek, kimondottan jól éreztem magam a versenyen.