mozaikmed.hu - 2021-10-11 09:16

Sziasztok! Gergely Klára vagyok. Ezen a héten engem ért az a megtiszteltetés, hogy egy pár mondatban bemutatkozhatom és beszélhetek a sport iránti szeretetemről, illetve a futásról.

Nyíregyházán születtem és itt is élek. Szakmám szerint ügyintéző titkár, személyi asszisztens a végzettségem. A közelmúltban váltottam munkahelyet, jelenleg az agrárszakképzési vizsgacentrumban dolgozom.

Gyerekkorom óta futok, mondhatnám, mióta az eszemet tudom. Mindig energikus, mozgékony gyerek voltam, ezért a szüleim már kisgyermekként próbálták a sportot megszerettetni. Balettal kezdtem a „sportkarrierem” (erre egyébként nem emlékszem).

Általános iskolában (mai nevén Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium) jártam sporttagozatra.  Mindennap volt testnevelés óra, gyakran dupla órában és kötelező volt a napi edzés iskola után. Itt már versenyszerűen úsztam, tornáztam, atletizáltam. Imádtam! Rendszeresen jártunk versenyekre. Az első mezei futóversenyem nagyon nagy élmény volt 10 éves koromban.  5-ös osztályzat volt beígérve annak a sportolónak, aki az első 20-ban benne lesz. Egész éjszaka nem aludtam a verseny előtt, úgy izgultam. Másnap első lettem és a csapatversenyt is megnyertük! Továbbjutottam a területi, aztán az országos versenyre. Apukám szerint, aki mindig elkísért és elvitt a versenyekre, úgy futottam, mint a nyúl!

A sport mai napig hozzátartozik az életemhez. Hetente legalább 4 alkalommal futok, de nem egyedül.

Paksai Ildikó csábított el a Mozaik Med Közösségi Futásra. Szinte a kezdetektől, a Mozaik Med megalakulásától futok a közösségben.

Első perctől élveztem a csapatban futást. Eleinte a hangulat tetszett nagyon. Aztán azt vettem észre, hogy fejlődök. Egyre hosszabb távokat futottam.

Hétvégén ment a kiscsapat futni 13 km-t, következő hét végén 15 km-t, 18 km-t és mire „körbenéztem” könnyedén lefutottam a 21 km-t. Persze ehhez nagyon kellett az intervall edzés, a résztávos edzés, a tempó futás, lépcsőzés, egy kis futótechnika finomítás, amit Valu Tibi szakszerű edzésterve alapján csináltunk hétköznaponként.

Célom 1:45 időeredmény félmaraton távon. Eddigi legjobb eredményem 1:48 volt.

 A Night Run volt az első félmaraton versenyem tavaly nyáron. Azóta voltam a Rotaryn, K&H-n, Vivicitta-n és sikerült korosztály 1-3. helyezett között lenni minden versenyen. Mondanom sem kell, hogy a versenyen való részvétel, futás egy folyamatos flow érzés!

A Mozaik Med szervezésében megrendezett I. Nyíregyházi Futófesztiválon önkénteskedtem először futóversenyen. Érdekes volt látni, hogy mekkora szervezést igényel egy futóverseny létrehozása. Nagyszerű csapat munka részese lehettem!

Akik kacérkodnak a futás gondolatával, azoknak üzenem, hogy vegyenek bátorságot eljönni egy jó hangulatú közösségbe, ahol összetartó csapat fogadja őket! Itt mindig sikerélményed lesz, sok pozitív tapasztalattal!

És ami szerintem ritka a mai világba, hogy nagyon sok futóbarátot szereztem, akik várnak téged is! Ez a Mozaik Med!