mozaikmed.hu - 2021-08-23 14:10

Sziasztok!

A nevem Szilágyiné Tábori Katalin, 48 éves vagyok, Ibrányban élek és dolgozok. Egy kis szépségszalon tulajdonosaként dolgozom, mint kozmetikus. 

Az én korosztályom már gyerekként is sokat mozgott, így voltam ezzel én is, a testnevelés órákat is szerettem. Gimnazistaként 4 évig röplabdáztam. 
 
A futást először 2007-ben kezdtem el, de csak rövid távokat kocogtam és nem volt benne semmi rendszeresség. Közben évekig zumbáztam, fitness órákra jártam, így a futás kissé háttérbe szorult. 2013-ban a férjem súlyos beteg lett, ekkor már semmi energiám nem maradt a mozgásra a munka és a betegápolás mellett, de azért néha - néha futottam egy keveset. Aztán 2018-ban nagyon mélyponton voltam lelkileg, újra futócipőt húztam és reggelente a helyi sportpályán róttam a köröket. Nem néztem az időt, távot sem mértem, csak ami belefért az időmbe munka előtt. 
Ez így ment 2020 júniusáig, amikoris részt vettem a Szent Iván-éji futáson. Akkor hallottam először a Mozaik Med Futóközösségről. Mivel általában egyedül futok, ez a közös futás teljesen új élményt jelentett. 
Már másnap csatlakoztam a Mozaik Med csapatához. Azóta csak nagyon ritkán hagyom ki a hétfői Közösségi Futásokat. A Tokaj-hegyi futásokon is gyakran részt veszek, ami nehéz, de egy különleges élmény. 
Szeretem, hogy mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelően futhat, ráadásul mindezt nagyon jó hangulatban.
Sok új embert megismerhettem és egy klassz csapat tagja lettem. Általuk rendszeresebbé, tudatosabbá váltak a futásaim, bár most, a nyári időszakban kicsit kevesebbet futok, 3-4 alkalommal egy héten. 
 
Első versenyem a Mozaik Meddel tavaly volt, Debrecenben, az Oxigén Kupa, ott a 10 km-es távot sikerült 1 órán belül lefutni. 
A pandémia miatt elmaradt Közösségi Futásokat felváltotta a 'Versenyezz a városért...' házi verseny, ahol igyekeztem sokat futni, lelkesen gyűjtöttem a kilométereket Nyíregyházának. A játék során futottam le életem első félmaratonját 2 óra 10 perc alatt, majd egy hónap múlva ismét. 
Részt vettem az I. Nyíregyházi Futófesztiválon, ahol a 10 kilométeres távon indultam. Nagyszerű érzés volt örülni egymás sikereinek!
 
Egyelőre nincsenek nagy céljaim a futással, számomra testi, lelki feltöltődést nyújt. 
Mivel a férjem tartós beteg helyt kell állnom a munkámban, az otthoni feladatokban és ehhez a helytálláshoz erő kell, nekem ebben segít a futás! A plusz erőt pedig a Közösségi Futások adják!! 
 
Ha bármi problémád van, vedd fel a futócipődet, indulj el és élvezd! Mert a mozgás az élet, az élet pedig a mozgás! 
 
Köszönöm Mozaik Med!!